Tält & Tillbehör 

Förtält till husvagnar

Husvagnsförtält är en naturlig samlingsplats som både utgör matplats, förråd och ett utrymme att umgås i. Ett extra rum till husvagnen som utgör ett skydd både för sol och regn för hela familjen. Husvagns-Svensson har ett brett sortiment av förtält till husvagnar för alla årstider och alla typer av tillbehör.

Hitta rätt ...

Mer
 • Lufttält
  Lufttält

  * Viktig information vid köp av ett av Kampas tält
  Vid köp av ett Kampa tält skall medföljande garantisedel alltid fyllas i och skickas in till angiven adress.

  Uppblåsbara tält för husbil och husvagn

  Inga tunga och klumpiga stativ

  Uppblåsbara tält har på kort tid blivit mycket populära. För dig som ofta förflyttar din husvagn eller husbil innebär produkten stora fördelar. Fördelarna är flera. T ex slipper man de tunga och klumpiga stativen av metall eller glasfiber, istället reses tältet snabbt och smidigt med en luftpump. 

  Högtrycksslangar

  Stativen har ersatts av uppblåsbara högtrycksslangar som pumpas upp för hand eller med en elektrisk pump. Alla sektioner blåses upp samtidigt via ett centralt munstycke på Kampas tält. 
  Det går snabbt att sätta upp eller ta ner lufttält, vilket gör dem särskilt lämpliga för dig som ofta flyttar ditt fritidsfordon

 • Sommartält
  Sommartält

  Sommarförtält

  Sommarmånaderna är verkligen den tid på året då husvagnen används som mest. Det är enkelt att koppla ihop husvagnen och bilen för att ge sig ut efter vägarna. Några husvagnsentusiaster utgår från en väl planerad rutt och andra är mer spontan och stannar där det för dagen känns bra. Ett sommarförtält skapar mer utrymme och öppnar upp för trevliga stunder tillsammans.

  En naturlig samlingsplats

  Ett förtält till husvagenn för sommarmånader brukar bli ett kombinerat mat- och vardagsrum, liksom erbjuda möjlighet till extra förvaring. Det är en skyddad plats från regn, vind och mygg som hjälper till att skapa mysiga stunder en sensommarkväll.

  Inred förtältet på ett mysigt och ombonat sätt. Rejält med sittplatser och smart förvaring är något som förtälten ofta används till.

  Plats för hela familjen

  Förtält finns i alla varianter – stora och små, långa och korta, med litet eller stort djup. Ett litet och smidigt förtält till husvagn för den ensamme camparen eller ett stort som rymmer hela familjen. Här finns ett brett utbud av förtält för alla behov.

  Förtält för alla tillfällen

  Det finns förtält till husvagn för alla, oavsett om du byter uppställningsplats varje dag eller är långliggare och har samma plats år efter år. I vårt breda utbud kan du både hitta ett förtält som går snabbt att montera upp och ned samt långliggartält som står uppmonterade året runt.

  Sommartält vs långliggartält

  Ett sommartält är tillverkat för sommaren och klarar inte av tyngden från snön. De har oftast stora fönster med mycket ljusinsläpp och skyddar bra från regn och vind. Långliggartälten blir mer som en extra byggnad till husvagnen och är tillverkade för att stå uppe, exempelvis har de ofta ett lutande tak så snö inte blir kvar på taket. Ett långliggartält är fristående så det går att flytta husvagnen men låta tältet stå kvar medan ett sommartält monteras på husvagnen.

 • Vinter / Universaltält
  Vinter / Universaltält

  Ett universaltält för dig som ofta byter plats

  Fördelar med en universaltält är många. Det tar upp mindre utrymme i packat tillstånd och väger mindre än traditionella förtält. En universaltält finns även för vinterbruk, vilket innebär att det är gjort i en högre kvalitet och har ofta mindre eller inget skärmtak. Detta minimerar risken för skador orsakade av storm eller snö.

  En universaltält kan användas till husvagnens skena i toppen, medan sidorna pressas mot vagnsidan och fästes med skumgummikuddar och stödstänger. Detta är antingen ett tillägg eller ingår i vissa modeller.Vi har ett stort utbud av universeltält och kan vägleda dig att göra rätt val.

  Vintertält förlänger campingsäsongen

  För campare som gillar campinglivets vinter nöjen, har vi alltid ett stort urval av vintertält. Vintertälten skiljer sig från de vanliga förtälten eftersom de produceras i en extra kraftig kvalitet, samt med extra tjocka tältstänger. De flesta vinter förtälten är antingen gjorda av PVC eller en blandning av akryl eller polyester, med andra ord så kombinerar man sommar och vinter i ett vinter förtält. Vintercamping blir mer och mer vanligt eftersom husvagnar/husbilar förbättras med extra isolering, golvvärme och vintertält som är speciellt framtagen för ändamålet.

 • Husbilstält
  Husbilstält

  Husbilstält

  Semester med en husbil innebär stor frihet, att kunna åka land och rike runt för att upptäcka nya platser. Ett tält till husbilen gör att ni kan njuta av att sitta utomhus oavsett om solen steker eller regnet piskar mot taket. Tält för husbil kan liknas med ett extra rum där ni är skyddade från väder och vind.

  Tält till alla husbilar

  Samtliga modeller av förtält till husbilar som vi säljer är helt universal. Det vill säga att de fungerar till varje husbil tack vare en smart öppning på bak- eller framsida. I utbudet går det att hitta förtält till husbil för både sommar- och vinterhalvåret.

  Montera förtält

  Tältet för husbil monteras i den befintliga skenan avsedd för markis, plastclips i rännan eller i en J-skena. Alla husbilar har olika tillbehör varför det går att montera och fästa ett förtält på olika sätt. Utgå ifrån den modell på husvagn du har och beställ utifrån hur det kan fästas.

  Sommar- och vintertält

  Det är skillnad på förtält som används sommar och vinter. Modellerna för sommarbruk har stora fönster och generellt ett plattare tak. De är skapade för att sitta och umgås i. Vintermodellen har lutande tak för att snö ska glida av och är mer fokus på förvaring och fungera som en genomgång för att slippa få in all snö i husbilen.

  Inred förtältet

  Tält som används vintertid kan behöva lite smarta förvaringslösningar. Plats för skidor och pjäxor, skoteroverall och hjälmar. Kommer ett förtält framför allt användas under sommaren blir det mer en social plats att mötas. Sittplatser och mysig belysning kan då stå i fokus. Mysiga solcellslampor eller led-belysning är populärt då det är betydligt mindre brandrisk än levande ljus. Vi på Husvagn-Svensson står gärna till tjänst att hitta det bästa förtältet till husbil för dig.

 • Förtältsmattor
  Förtältsmattor

  Skulle du inte välja att ha golv i din lägenhet eller hus?

  Skapa helhetskänslan till ditt förtält

  Förtältsmatta är kanske ett måste för att få ett trevligt förtält. De ger en helhetsbild till ditt uterum utanför husvagnen och ett skönare "golv" att gå på. De blir betydligt lättare att hålla rent från gjord och gräs / sten och grus. Välj en färg som passar ditt förtält och husvagn för att få till ett snyggare utseende.

  Finns i många längder och djup för att de ska passa just ditt förtält.

 • Övriga tält
  Övriga tält

  Enkelt Smidigt och riktigt kul!

  Perfekt för vandrare eller så kallade endagscampare

  För att campa behövs inte husvagn, stuga eller husbil. De allra vanligaste sättet är att tälta. Moderna tält avsedda för övernattning har ofta två skikt av tältduk, ett yttertält som skydd mot regn och vind och ett innertält som skydd mot luftdrag och insekter. Tältdukens utförande varierar beroende på tålighet mot regn, hållbarhet, pris, vikt med mera. Vid tältets ingång finns ofta ett område täckt av bara yttertältet, ett förtält, även kallat absid, där vandrare och campare kan placera sin packning och även laga mat. Tältduken förankras i de flesta fall i marken med tältspik/tältpinnar, ofta även med tältlinor mellan tältduken och tältspiken. Uppstagning sker med tältstänger. De minsta tälten rymmer en person och kallas enmanstält och de lättaste väger bara några hundra gram. 

  Innertält för förtält och förvaringstält

  Vet du att du kommer ha övernattningsgäster men får inte plats i husvagnen eller husbilen. Ta del av utrymmet i förtältet och gör ett extra övernattningsrum. Förvaringstältet är precis som de låter. Alltså till för förvaring som du inte vill ha i husbil, husvagn eller förtält för stunden.

 • Tillbehör & reservdelar
  Tillbehör & reservdelar

  Då och då kommer man till den punkten då åldern tar ut sin rätt.

  Eller att Vädergudarna har bestämt sitt.

  Eller som wikipedia hade förklarat: En reservdel är en produkt som används i syfte att laga en annan produkt. Dessa blev vanligare efter industrialiseringen efter att massproduktionen av varor gjorde att man började tillverka utbytbara delar

  Men Lugn i stormen, här hittar du Spännband, Extra stänger, Tält och Stativväskor, Tältpinnar, Tältstångsbeslag och andra reservdelar till ditt förtält

 • Vindskydd
  Vindskydd

  Blåsig sommar = lättlöst problem

  Låt inte vinden störa lugnet i din camping. Ett bra vindskydd ökar bekvämligheten av ditt utrymme samtidigt som du får extra mysiga hörn. Ibland kan det vara skönt att sola lite avskilt  med vindskydds lösning.

  Gränsa av mot andra campinggäster

  Vindskydd ger perfekt skydd mot både vind och insyn. Passar lika bra för uteplatsen hemma , husvagnen eller husbilen. 

Visar 1 - 2 av 2 objekt
Visar 1 - 2 av 2 objekt

Meny