Hem
Cirkulationspumpar
Cirkulationspump för husvagn & husbil - Husvagn-Svensson

Cirkulationspumpar

Cirkulationspumpar

Cirkulationspumpar är en central del i värmesystemet. Den får en vatten- och glykolblandning att cirkulera runt i systemet så att värmen kan sprida sig. En cirkulationspump på 12V är anpassad för husvagn och dess strömförsörjning. Husvagn-Svensson har ett brett utbud av produkter för alla behov.

Alde cirkulationspump till husvagn

Ett vattenburet värmesystem bygger enkelt förklarat på att en värmepanna värmer upp vatten och cirkulationspumpen får det i rörelse i exempelvis vattenburen golvvärme. Tips för att hitta rätt 12V cirkulationspump:

  • Mängden vatten som ska cirkulera

Mer vatten ställer krav på en cirkulationspump med högre effekt. En för liten cirkulationspump kan inte ge tillräckligt med kraft och en för stor drar onödigt med energi. Lagom är bäst!

  • Cirkulationspump på 12V eller 220V

I en husvagn är det vanligast med cirkulationspump på 12 volt. Det kan finnas modeller som är anpassad till 220 volt. Kolla därför alltid upp vad du behöver.

Det krävs minimalt med underhåll av en cirkulationspump. I värmesystemet finns en viss mängd glykol som behöver bytas ut med ett par års mellanrum. Då är det viktigt att använda rätt typ av glykol för att inte riskera att en 12V cirkulationspump och resten av hela värmesystemet går sönder. Glykolen som ska användas är särskilt anpassad och framtagen just för husvagnar och husbilar.   

En modern cirkulationspump

Har du en gammal cirkulationspump i husvagnen rekommenderar vi att byta ut den. En modern cirkulationspump på 12V drar väldigt lite el jämfört med de äldre modellerna. På respektive produkt finns information om vilken värmepanna de är kompatibla med samt pumphastigheter. Ett vred på cirkulationspumpen gör det möjligt att enkelt välja mellan flera hastigheter.  

Alde cirkulationspumpar

En cirkulationspump från Alde är tillverkad i Sverige. Det är svensk kvalitet från ett världsledande företag. De vet vad som krävs för att en husvagn ska ha en bra temperatur invändigt även i det nordiska klimatet.

Aktiva filter

Följ oss på Facebook