Filter

Leverantör

Färg

Pris

15 kr - 25560 kr
Tillbehör

Tillbehör
Husvagns-Svensson har alla tillbehör som du behöver till både in- och utsidan av husvagnen eller husbilen. Här kan du både hitta klassiska tillbehör och nya produkter som kan göra dig positivt överraskad. Vi säljer reservdelar till märkena Carthago, LMC, TEC, Miller och Mobilvetta. Vårda och ta hand om ditt fordon med omsorg för en öka...

Mer
 • Husbil & Husvagn
  Husbil & Husvagn
 • Rengöring
  Rengöring

  Rengöring för husvagn och husbil

  Rengör och underhåll din husvagn och husbil med bra produkter för användning både in- och utvändigt. Lättare rengöring av husvagn kan ske löpande under användning och omfattande grovrengöring en eller ett par gånger per år beroende på hur mycket den används. Använd alltid produkter som är framtagna och rekommenderade till användningsområdet för att undvika skador och fläckar. Löpande omvårdnad av karossen gör att den dessutom blir lättare att hålla ren och glänsande.

  Rengöring invändigt

  Invändigt i en husbil och husvagn finns det många olika typer av ytor att hålla rena. Håll textilier rena med textilskum och använd fett för att smörja in läder med jämna mellanrum, för att undvika att det uppstår sprickor. För att skydda textilierna lite extra finns det speciella textilskydd att spraya ovanpå som fungerar lika bra på mattor som möbler. I utrymmen som kök och badrum blir rengöringen i husvagnen enkel med bra produkter. Dålig lukt inomhus kan motverkas enkelt med hjälp av en torrboll.

  Rengöring utvändigt

  Utvändigt på husbilen finns det många typer av rengöringsmedel att använda sig av. Fälgtvätt ger glänsande rena fälgar och vaxschampo får karossen att bli blank. Borttagningsmedel hjälper till att få bort fläckar som uppstår efter insekter, asfalt och liknande. För de mest envisa fläckarna efter insekter finns speciell insektsborttagning. Det finns många typer av tvätt att använda sig av till karossen, allt beroende på vad det är du söker.

  Underhåll av förtält

  Var säker på att förtältet står emot regn och väta genom att impregnera det med jämna mellanrum. Innan impregnering är det viktigt att förtältet är rengjort och har hunnit torka. Ta gärna som vana att göra det en eller två gånger om året för att behålla förtältet i gott skick. Det finns också speciellt rengöringsmedel till förtält som kan användas året runt för lätt rengöring av förtältet.

 • Gång- och dörrmattor
  Gång- och dörrmattor
 • Prylfickor
  Prylfickor

  Prylfickor

  Prylfickor är denna smarta förvaring som passar lika bra i bilen som i husvagnen. Ett smart och enkelt sätt att snabbt få prylarna organiserade. Det krävs ingen fast installation, utan förvaringsfickorna kan hängas upp i krokar. Lika smart i badrummet för alla toalettartiklar som i gemensamma utrymmen för smått och gott.

  Förvaringsficka till husvagn

  Att ta med familjen på husvagnssemester kan vara lite av en utmaning när det kommer till att organisera alla saker. En prylficka för småförvaring kan hjälpa till att enkelt skapa ordning. Låt varje familjemedlem få en egen prylficka att förvara saker i. Till barnen kan det dessutom vara en smart lösning innan avresa där de får packa med leksaker som får plats i deras prylfickor. Läser ni mycket tidningar under semestern finns det speciella träningsfickor som samlar alla tidningar på ett och samma ställe. 

  Smart förvaring

  Hygienartiklar som tandborste, tvål och schampo får enkelt plats i en förvaringsficka för husvagn. Det bästa med att använda sig av förvaringsfickor är att de lätt går att hänga upp på väggen. Du behöver inte borra hål eller göra någon form av åverkan på din husbil. Många små fack gör att de dessutom rymmer väldigt mycket. Ute i förtältet är det perfekt för att förvara spel som yatzy, kortlekar och liknande. Förutom de som placeras efter väggen finns väskor i form av bagageförvaring. De är enkla att flytta och perfekta att ha med sig till stranden eller i bilen under färd till saker som gärna ska vara lätta att nå.

  Prylfickor i olika storlekar

  I sortimentet finns det prylfickor i alla storlekar. Alltifrån några enstaka fickor till modeller med upp till 17 fickor. De är perfekta för all typ av småförvaring och kan brukas av hela familjen. Storlek och antal fickor kan anpassas utifrån var och hur de kommer att användas.

 • Takluckor
  Takluckor

  Takluckor för husvagn och husbil

  Många av dagens husvagnar har taklucka och det är lätt att förstå varför. Taklucka i husvagn erbjuder goda möjligheter till ventilation och kan också vara en bra källa till ljusinsläpp. Husvagns-Svensson säljer både kompletta takluckor och tillbehör som behövs vid både installation och underhåll.

  Brett sortiment av takluckor

  Det finns flera modeller av takluckor att välja mellan i sortimentet. Börja med att bestämma hur stor taklucka du vill montera in. Taklucka till husbil och husvagn finns i både små och stora varianter. Välj storlek på takluckan utifrån modell på husvagnen. En liten modell kan kräva en mindre taklucka, vilket är bra att tänka på. Att installera även en liten takluckesats i husbilen kan göra stor skillnad för inomhusklimatet. Inför köpet av taklucka rekommenderar vi att du noga mäter upp invändigt för att få en uppfattning om hur stort det kommer att bli. Den moderna utformningen på många takluckor är mycket aerodynamisk, vilket gör att ingen spoiler krävs.

  Klart eller färgat glas

  Takluckorna kan ha både klart och färgat glas. Ett klart glas ger mycket ljusinsläpp, vilket kan ge en känsla av större rymd i husbilen. Färgade glas passar om fönstret är nära sovplatsen. Då blir det inte lika ljust under den svenska sommarnatten. Till takluckor med klart glas finns det mörkläggningsgardiner att köpa vid behov. 

  Tillbehör och tillval

  Många av takluckorna går att utrusta med motorassistent som gör att du kan öppna och stänga takluckan via en fjärrkontroll. Enkelt och bekvämt på en och samma gång. Andra tillbehör som kan vara bra att ha är tätningsmedel, myggnät och olika ventilationslösningar. Täta husvagnens taklucka behöver göras ordentligt vid installation, men tätningen behöver även kontrolleras på årlig basis. Med tätningsband är det enkelt att få det riktigt tätt för att undvika det läcker in vatten.

 • Ventilationer
  Ventilationer

  Ventilation för husvagn och husbil

  Riktigt bra ventilation är något att eftersträva för alla typer av boenden, oavsett om det gäller villan eller husvagnen. Husvagn-Svensson har ett brett utbud av ventilation som kommer hjälpa till att bidra med fräsch luft invändigt i din husbil eller husvagn. Det finns flera ventilationslösningar att välja mellan, hitta det som passar bäst för dig. 

  Placering av ventilation

  Det går att placera ventilationen på flera ställen i din husvagn och husbil. Vi säljer tak-, golv- och väggventiler. Placeringen av ventilen väljer du utifrån var och hur övriga ventiler finns placerade. Väljer du exempelvis väggventiler är dessa försedda med galler eller myggnät för att hindra insekter från att ta sig in. Placeringen av ventilen påverkar genomströmningen av luft i husvagnen. Att öppna upp en ventil i både golv- och takhöjd hjälper ofta luften att cirkulera riktigt bra.

  Tillbehör

  Ibland kan någon reservdel behöva bytas ut. Här finns exempelvis takkåpor till ventiler och olika typer av tätningsmedel. Allt för att du ska kunna vara helt trygg i att det är tätt runt ventilationen. Att se över tätningen runt ventilationen vid den årliga översynen är att rekommendera. Finns det risk för att vatten kommer in kan det uppstå skador, men som tur är de lätta att motverka med bra tätningsmedel. Samma tätningsmedel kan även användas runt fönster och rör.

  Installation av ventilation

  Att installera ventilationen i husvagnen är fullt möjligt att göra själv. Det är dock viktigt att du i förväg är säker på ventilationens placering och läser igenom instruktionerna noggrant. Runt din tak-, golv och väggventil rekommenderas både lim och tätning. Bra ventilation i husvagn och husbil gör semesterupplevelsen mycket trevligare. Undvik den unkna och instängda luften, andas istället en fräsch och härlig luft genom små enkla medel. Alla tillbehör som behövs hittar du hos Husvagn-Svensson.

 • Fotpallar
  Fotpallar
per sida
Visar 1 - 60 av 272 objekt
Visar 1 - 60 av 272 objekt

Meny