Hem
Vintertält - Universaltält
Vintertält husvagn - universaltält

Vintertält - Universaltält

Camping är lika underbart året runt. Husvagn-Svensson har ett stort sprtiment av både universaltält och vintertält för alla behov. Universaltält finns i vintermodeller och har lägre vikt än traditionella modeller. Vintertält har en kraftigare konstruktion och är anpassat för att klara av tuffare klimat som snö och blåst.

Vintertält med robust stomme

Ett vintertält går lika bra att använda året runt. Perfekt att använda som entré och förvaring av exempelvis skidor och skoterkläder. Vintertält till husbil har en robust stomme för att stå emot vädrets makter året runt. Till det kommer en flexibel förankring för att vara säker på både stabilitet och funktion genom kommande snöstormar. Väggar och tak är tillverkade i en blandning av PVC, akryl eller polyester. Materialet gör att vintertältet fortsätter vara mjukt vid lägre temperatur.

Hitta rätt vintertält

Universaltält går att använda till de flesta husvagnar och husbilar. Det kan fästas via skenan i taket eller genom att tejpa efter fordonets sidor. Komplettera med tillbehör som stormsäkringssats och extra stativ om vintertältet behöver stå emot mer extrema väderförhållanden.

Tänk på det här vid köp av vintertält

Det finns ett par saker som är bra att tänka på vid val av vintertält. Allt för att förtältet på bästa sätt ska motsvara dina behov och förväntningar.

1. Hur kommer du att använda ett vintertält?

Hur och när ett vintertält ska användas kan vara avgörande för vilket vintertält som fungerar bäst. Byta plats ofta eller stå på samma camping hela säsongen? Campingen kan ha begränsningar i vilken storlek på vintertält som är tillåtet att använda.

2. Säkra upp vintertält 

Om vintertält till husbil ska stå uppmonterat hela vintern bör det säkras upp inför kommande stormar och snöfall. Extra band och markkrokar låter vintertältet stå kvar under hela säsongen. En del tillverkare skickar med detta och andra har det som tillval – kolla vad som gäller och fråga oss om du är osäker. 

3. Höjd på vintertält

Vintertält finns i många storlekar och utföranden. Börja med att jämföra höjden på eventuell skena på husvagnen i förhållande till monteringsanvisning. Det kan fungera att ha lägre eller högre modeller, men det är en smaksak vad du föredrar.

Välj bland välkända varumärken och handla vintertält anpassade till vårt nordiska klimat. Läs respektive produktbeskrivning för information om storlek, vad som ingår och tältets fördelar.

Det finns 11 produkter.

Visar 1-11 av 11 objekt
Aktiva filter

Referens: 10341-24

Eurotents

Universaltält Eurotents Frigg

Ett tält med kvalitet och funktion med 28mm kraftfullt stålstativ.  Demotält finns uppsatt.

Pris 13 840,00 kr
Mer
I lager

Referens: 10342-131

Inaca

Universaltält Inaca Alpes Azur

Slitstarkt förtält, framtagen för krävande miljöer.  Produkt med olika storlekar

Pris 20 800,00 kr
Mer
Beställningsvara

Följ oss på Facebook