Filter

Leverantör

Färg

Pris

15 kr - 17010 kr

Markiser & Tillbehör

Markis

Markiser är perfekt att använda till både husvagn och husbil. Skyddar mot sol, vind och insyn. Fördelen med en markis är att den snabbt går att fälla upp eller ner och därmed kan anpassas till aktuella förhållanden. Fungerar lika bra för sig själv som att komplettera med väggar. Hos Husvagns-Svensson hittar du allt inom markis till både ...

Mer
 • Husvagnsmarkiser
  Husvagnsmarkiser

  Husvagnsmarkis

  Det finns flera varianter av husvagnsmarkiser att köpa, stora som små. Modeller som enbart fungerar som tak och de med väggar som ger ett helt uterum. Hos Husvagns-Svensson hittar du alltid ett brett utbud av produkter som gör livet med husvagn bättre och bekvämare. Beställ din husvagnsmarkis direkt online eller kom in till oss i butiken.

  Stort utbud av storlekar

  Börja med att mäta platsen där du vill montera din nya husvagnsmarkis. Utrymmet avgör hur stor markis som kan monteras upp. Här hittar ni husvagnsmarkiser som kan användas både på lång- och kortsidan av husvagnen, vi har den perfekta lösningen för alla storlekar på husvagnar. På kortsidan kan en markis med fördel placeras för att minska insyn i husvagnen och bidra till att stänga ute solen starka strålar under dagen.

  Goda råd och tips

  Önskar ni råd och tips om vilken husvagnsmarkis som lämpar sig bäst för era behov är du välkommen att kontakta oss. Med drygt 60 år i branschen kombinerar vi lång erfarenhet och ett genuint intresse inom området.

  Husvagnsmarkis med väggar

  En husvagnsmarkis fyller många funktioner som att skydda från insyn och ge skön skugga under riktigt soliga dagar. Väljer du att använda dig av en husvagnsmarkis med väggar får du ett extra rum att använda dig av. Väggarna hjälper till att skydda från vind vilket skapar ännu fler möjligheter att umgås och äta utomhus oberoende om det är strålande sol eller riktigt regnigt väder.

  Smarta funktioner

  Dagens husvagnsmarkiser kommer med flera smarta funktioner. Det finns varianter som har ett spännsystem med pumpspännteknik vilket garanterar en perfekt dukspänning. Stödben som snabbt går att fälla ut och framförallt är väldigt lätt monterade. Produkterna har en väldigt stadig funktion och står emot vind mycket bra.

 • Husbilsmarkiser
  Husbilsmarkiser

  Husbilsmarkis

  Att ge sig ut efter vägarna med sin husbil betyder frihet och möjlighet att skapa nya minnen tillsammans med familjen. För att inte behöva montera upp och ner ett förtält kan ni istället välja att montera upp en husbilsmarkis. Markisen skyddar lika bra från stark sol som regnväder. Hos Husvagns-Svensson får du alltid hjälp att hitta rätt produkt som passar dina behov och din husbil.

  Stora och små husbilsmarkiser

  I vårt breda utbud hittar du både stora och små husbilsmarkiser – en för varje tillfälle. Storleken på markisen avgörs av längden på husbilen. Är den riktigt lång finns möjlighet att ha en längre markis monterad som skapar mer utrymme i form av en uteplats. 

  Lätt att montera

  Monteringen är lätt att genomföra då beskrivning och monteringssats ingår. Vi kan bistå med tips och råd vid montering - välkommen att kontakta oss vid minsta fundering. Efter drygt 60 år i branschen har vi hunnit med att lära oss ett och annat.

  Fördelar med husbilsmarkiser

  Den största fördelen med en husbilsmarkis är att behovet av ett förtält minskar. När ett förtält ska upp och ner krävs ofta att två personer hjälps åt. En monterad markis på husbilen klarar en ensam person av att hantera. Markisen går dessutom att fälla ut helt eller bara delvis. På uppställningsplatser med exempelvis begränsat utrymme är det särskilt lämpligt. Möjligheten finns att ändå sitta under tak och därför inte behöva kompromissa med bekvämligheten.

  För dig som ofta byter plats

  Är du en av dessa husbilsentusiaster som sällan tillbringar mer än en natt på samma ställe? Då är en husbilsmarkis väldigt praktiskt. Njut av kvällen utomhus genom att bekvämt veva ut din markis. När det är dags att åka vidare vevar du in markisen och är snabbt ute på vägen igen.

 • Vintermarkiser
  Vintermarkiser

  Vintermarkis

  Många husvagnsägare har upptäckt att det inte bara är trevligt att ge sig ut efter vägarna under sommartid utan har även upptäckt tjusningen med att åka iväg under vinterhalvåret. För bästa förutsättningar under vinterhalvåret kan det vara bra att gå igenom husvagnen och se till att den är vinteranpassad. Vintermarkiser är anpassad för den kallare delen av året och klarar av både snö och istappar som kan uppstå.

  Skapa rätt förutsättningar

  Det finns inget dåligt campingväder så länge du är väl förberedd. Vi på Husvagns-Svensson finns här för dig året runt. Den största skillnaden mellan en vanlig markis och en vintermarkis är att den har en förstärkt profil som är utformad för att klara av den ökade vikt som uppstår när det kommer snö och is. Vintermarkisen ska gå att fälla in och ut även i minusgrader och har därför stora klämmor och draghandtag som ska göra det lättare.

  Välj rätt storlek

  Vintermarkiserna finns i flera storlekar och dess stödben går ofta att kapa för att lätt anpassas till husvagnen. De flesta väljer att själv montera upp sin vintermarkis på husvagnen då det är ett relativt enkelt jobb som många husvagnsägare själv klarar av att utföra. Gå alltid efter de medföljande instruktionerna. Vi hjälper gärna till att tipsa om den modell som passar bäst för din husvagn.

  Vintermarkis i aluminium

  För att hålla för året runt användning är vintermarkisen tillverkad i aluminium. Använd den under hela året eller byt ut till den vanliga markisen då det inte längre finns risk för snö och isbildning. Fäll ner markisen för att minska insyn eller stänga ute starkt solsken. En bra och prisvärd lösning som går fort att fälla upp och ner som fungerar både vid stekande sol och tätt snöfall och gör det möjligt att året runt leva husvagnsliv.

 • Markistält / Front & väggar
  Markistält / Front &...

  Markistält med front & väggar

  Markisen skyddar från sol och regn som kommer ovanifrån vilket blir en naturlig samlingspunkt runt din husvagn eller husbil. Markistält med front och väggar skapar ett helt rum där ni är skyddade från vind och kan umgås oavsett om regnet vräker ned utanför eller solen skiner från en klarblå himmel. Husvagns-Svensson har ett brett utbud av markistält till husvagn och husbil. 

  Stabila väggar till markistält

  Planera för många härliga stunder i ett markistält. Stannar ni en snabbis kan det räcka med att bara fälla ut markisen för få skugga från solen. Är det blåsigt och lite kyligt finns ändå möjlighet att montera upp väggar och bygga upp tältet. Skapa ett uterum att trivas i och upptäck hur enkelt det är att använda ett markistält.

  Dragkedja och zip-funktion

  Att sätta upp ett markistältet till husvagnen eller husbilen går snabbt genom smarta funktioner som dragkedja och zip-funktion. Väggarna fäst i de skenor som redan finns på ditt fordon. Ingen borrning behövs utan hela funktionen är smart genomtänkt för ett enkelt campingliv.

  Lätt att hantera

  Markiserna är väldigt lätt att hantera. Det finns modeller av dessa tält som rullas ihop och lämnas kvar på din husvagn när det är dags att rulla vidare mot nya äventyr. Genom att slippa förvara ett stort tält i husvagnen frigörs plats till annat. Väggarna monteras snabbt upp och det kan göras av en person.

  Storlek på markistält 

  Utgå från den monterade markisen på husvagnen eller husbilen för att ta reda på storleken för front och väggar. Det finns flera färger och storlekar att välja mellan och vi på. Väggarna har stora fönster som ger mycket ljusinsläpp vilket ger en bra känsla av rymd och ökad trivsel. Husvagns-Svensson hjälper gärna till att hitta rätt modell för just dig.

 • Markismattor
  Markismattor

  Markismattor

  Skapa en ombonad och trevlig känsla i tältet med hjälp av markismattor. Hos Husvagns-Svensson hittar du ett brett utbud av markismattor till husvagnen och husbilen. Hos oss finns ett stort utbud som är både snygga och ger ökad komfort. Upptäck din favorit redan idag.

  Lätt att hålla rent

  Markismattor är ett trevligt tillbehör till husvagnen då de hjälper till att hindra smuts från att följa med in i vagnen. De är tillverkade för att vara lätt att hålla rent och för att få bort den smuts som fastnar. Materialet de är tillverkad i är valt utifrån att de inte ska mögla utan fortsätta var fräsch år efter år. Mattorna har ett kraftigt halkskydd för att undvika att olyckor sker vid in och ut passage.

  Ombonat uterum

  I utbudet finns det både stora och små mattor i en rad olika färger. Här hittar du markismattor som hjälper dig att skapa den perfekta och ombonade känsla som du vill uppnå. Snyggt och praktiskt på en och samma gång.

  Enfärgad eller mönstrad

  Skapa ett enfärgat golv eller blanda olika färger och mönster helt fritt. Det viktigaste är att du skapar en trivsam atmosfär för dig. Markismattorna är behaglig att gå på, även om platsen den står uppställd på består av mestadels grus blir det trevligt att gå barfota. Mattorna har en låg vikt för att de ska vara enkla att lägga dit och plocka bort samt att frakta.

  Minskar grus i husvagnen

  Det är aldrig roligt med grus som följer med in i vagnen när barnen springer in och ut barfota. Fördelen med markismattor är att de fångar upp mycket av den smuts som annars skulle följa med in i husvagnen och det blir en renare inomhusmiljö med mycket mindre jobb.

 • Tillbehör & reservdelar
  Tillbehör & reservdelar

  Reservdelar till markiser

  Idag finns det ett stort utbud av reservdelar till markiser. Köp inte en helt ny markis utan byt istället ut reservdelen som gått sönder – ett bra val för både miljön och din plånbok. Hos Husvagns-Svensson hittar du spännband,fästen reperationskit och mycket mer. Vi hjälper gärna till att hitta rätt reservdel till just din markis.

  Renovera en markis

  Även om markiser håller hög kvalitet kan de behöva repareras förr eller senare. Ett bra tips är att laga den lilla revan som uppstår i duken innan det blir ett stort hål, då kan det bli svårare laga själv. Genom att hålla den ren och med jämna mellanrum kontrollera funktionen kan det räcka med att köpa små delar till markisen istället för att riskera behöva köpa en helt ny för betydligt mer pengar.

  Ta med reservdelar

  Ska du ut på en längre tur efter vägarna är ett tips att ha med ett litet reperationskit om något skulle gå sönder. Att direkt hitta delar för att laga markis eller spännanordningen på franska landsbygden kan vara svårt. Ett simpelt kit kan komma väl till pass när du minst anar det.

  Fästen till markis

  Vårt sortiment omfattar både både stora och små tillbehör. Fästen är något som det med åren uppstår ett visst slitage på. Ta därför som vana att gå igenom skickat på hela husvagnen eller husbilen, inklusive markisen, både när den ska ställas undan samt plockas fram för säsongen. Att ha allt i gott skick kan bespara er mycket frustration.

  Extra spännstång

  Ett populärt tillbehör för många med lite äldre markis där duken är lite slapp även när den är helt utfälld är en extra spännstång. Fäst den i mitten av duken och slipp att den hänger ned. En bra lösning för att kunna fortsätta använda din markis några år till.

 • Fönstermarkiser
  Fönstermarkiser
per sida
Visar 1 - 60 av 80 objekt
Visar 1 - 60 av 80 objekt

Meny