Hem
Tryckvatten
Tryckvattenpump & tryckvattentank husvagn

Tryckvatten

Tryckvattenpumpar till husbil & husvagn

Dåligt tryck i kranen eller duschen är lätt åtgärdat genom installation av en tryckvattenpump till husbil och husvagn. Pumpen installeras på utsidan av tanken och går igång om trycket blir dåligt för att garantera att vattnet kommer ut i en starkare och jämnare fart. Husvagn-Svensson säljer tryckvattenpumpar och reservdelar från flera välkända tillverkare. Vi är gärna behjälpliga och ger goda råd som rör produkter till din husvagn eller husbil.

Tryckvattenpump på 12V

En tryckvattenpump till husvagn måste vara en lågspänningspump och gå på 12V, annars kommer inte systemet att orka driva den. Shurflo vattenpump är en av de modeller som finns i sortimentet. De är en av världens största tillverkare inom området och är väldigt populära i Sverige då de levererar produkter av högsta klass. När trycket i systemet sjunker startar vattenpumpen och skapar ett tryck på nytt. En tryckvattenpump i husbilen låter dig duscha med en bra stråle samt ta vatten från köket i kranen utan att behöva stå och vänta. Alternativet till en tryckvattenpump till den inbyggda dagvattenbehållaren är en separat tryckvattentank. Trycktanken ger ett jämnare flöde och slår inte till och från lika ofta som en tryckvattenpump – det gör det skonsamt för strömbrytaren, men den tar något mer plats än en pump.

Ställa in önskat tryck

Att hitta hur många bar som är optimalt tryck kan kräva lite tålamod och arbete. Från tillverkaren kommer det ofta ett rekommenderat tryck, vilket är bra att utgå från. Det finns sedan möjlighet att öka eller minska trycket för att hitta den perfekta balansen.

Tillbehör till tryckvattenpump

Vi erbjuder tillbehör som är bra att ha vid installation eller användning av en tryckvattenpump. Vinkelkopplingar och rengöringsfilter är reservdelar som kan behöva bytas ut. Här finner du, förutom tryckvattenpumpar och allt som krävs runt omkring för ett enklare husvagnsliv, allt som kan behövas för att få till ett bra vattentryck i husbilen eller husvagnen.

Aktiva filter

Följ oss på Facebook