Hem
Brandsläckare
Brandsläckare husvagn & husbil - Husvagn-Svensson

Brandsläckare

Brandutrustning till husvagn och husbil

En brand som får fäste i husvagnen eller husbilen sprider sig snabbt, därför är det viktigt att brandsäkra i förebyggande syfte. Husvagn-Svensson har allt du behöver för att skapa en säkrare miljö. Investera i brandsläckare, brandfilt och brandvarnare från välkända tillverkare av hög kvalitet – det räddar liv.

Brandsäkerhet i husvagn

Att brandsäkra en husvagn är lika viktigt som hemmet. Det kan börja brinna både i fordonet och i närliggande omgivning. Då gäller det att kunna agera snabbt för att undvika spridning. Därför rekommenderar vi att det finns följande brandutrustning i varje husvagn:

Brandvarnare

Brandsläckare

Brandfit

Tänk på att placera brandsläckare och brandfilt i husvagn så att de är lättillgängliga om olyckan är framme. 

Brandsläckare till husvagn

Den typ av brandsläckare som rekommenderas att användas i en husvagn är pulverbrandsläckare. Dels är den inte lika känslig för kyla men har också större effekt vid släckning per kilo. En brandsläckare på 2 kg tar inte upp jättemycket utrymme men kan ändå göra ett bra jobb.

Brandvarnare till husbil

Börjar det brinna så varnar och väcker en brandvarnare dig. Brandvarnare anpassade till husvagn tar något mindre plats men gör ändå sitt jobb. För dig som inte vill borra med skruv finns andra lösningar för att fästa den, som exempelvis dubbelhäftande tejp.

Brandfilt för ökad säkerhet

En brandfilt i husvagn är bra för att snabbt kunna kväva en eld. Genom att försiktigt placera filten över en mindre brand kan den snabbt släckas. Mycket effektiv på exempelvis en spis eller andra plana ytor.

Aktiva filter

Referens: 20039

Brandfilt

Pris 159,20 kr
Mer
Varan är slut

Följ oss på Facebook