Hem
Solcell
Solcell husvagn & husbil

Solcell

Solceller till husbil & husvagn

Ett av de absolut miljövänligaste alternativen till att ladda batterierna till din husbil och husvagn är solceller. De gör att batterierna laddas också när det är molnigt. Bra och effektiva solceller kan göra er helt oberoende från att behöva koppla upp på ett elnät. Det finns flertalet olika solcellspaket att välja mellan. Vi på Husvagn-Svensson hjälper gärna till att tipsa om olika solceller till husvagn och husbil!

Hur stor solpanel till husvagn?

Det är inte så enkelt som att välja den största solpanelen för bästa effekten. Tekniken har utvecklats snabbt under de senaste åren och från de bästa solceller till husbil får du ut bra effekt. När det kommer till solcellspaneler finns det två olika typer: monokristallina och polykristallina. Monokristallina solceller är den modell som är effektivast och har något högre verkningsgrad än polykristallina solceller.

Pris på solceller

Att tillverka monokristallina solceller är en mer komplicerad process än produktionen av polykristallina solceller, vilket också gör att de ligger något högre i pris. De består av tunna skivor från enkristall kiselblock och alstrar energi något bättre vid sämre ljusförhållanden. Men både mono- och polykristallina är bra val för att vara självförsörjande på el på ett miljövänligt sätt.

Solceller till husvagn – hur många watt?

Hur många watt behövs till husvagnens eller husbilens solceller? Det finns många watt att välja mellan. Samtliga modeller är solceller på 12V till husvagn för att passa alla husvagnar. Antal watt som krävs beror på hur mycket el som förbrukas. Ett vanligt modernt kylskåp kräver ca 50 watt, sedan tillkommer alla övriga apparater.

Storlek på solcellspaket till husbil & husvagn

Till husbil och husvagn finns det solcellspaneler från 80W och uppåt. De kan användas för att delvis bli självförsörjande på el. För att bli helt självförsörjande rekommenderar vi kit från 120W och uppåt. Solceller till husbil på 200W räcker oftast till att driva hela husbilen utan problem. Ett prisvärt och bra alternativ som kan anpassas till dina behov!

Det finns 24 produkter.

Visar 1-18 av 24 objekt
Aktiva filter

Följ oss på Facebook