Filter

Leverantör

Färg

Pris

45 kr - 7500 kr

Husbil/Husvagn

Hitta rätt i ett hav av tillbehör

Oavsett om du har en husbil eller husvagn finns det näst intill oändligt med tillbehör och reservdelar att komplettera med. Allt från fönster och dörrar till chassi, isoleringsmattor och mycket annat. Rätt utrustning skapar en trevligare upplevelse med din husvagn. I den här kategorin har vi samlat några av de ...

Mer
 • Backspeglar
  Backspeglar

  Husvagnsbackspeglar

  Ett av de mest klassiska tillbehören till husvagn är husvagnsbackspeglar. Då en husvagn både är bred och lång behövs det ett extra hjälpmedel för att på ett säkert sätt framföra fordonet längs med vägen. Extra backspeglar till husvagn är dessutom ovärderligt när det är dags för att backa med husvagnen. Husvagn-Svensson har ett stort sortiment av backspeglar som passar till många fordonstyper.

  Välj rätt backspegel till husvagn

  Det finns många backspeglar att använda när du drar en husvagn eller annat stort ekipage efter en vanlig personbil. Naturligtvis kan dessa backspeglar även användas till husbil vid behov. Till att börja med behöver du ta beslut om backspegeln ska ha kort eller lång arm. Armens längd avgör hur långt ut från bilen som den extra backspegeln hamnar. Utgå ifrån det fordon som backspegeln ska användas på. Ibland behöver du prova dig fram för att upptäcka vilken modell som du gillar bäst. En vidvinkelspegel gör att du alltid har full uppsikt över blinda fläcken och på så sätt kan framföra ditt fordon. Konvexa glas gör att föremål verkar vara längre bort än de faktiskt är, men ger samtidigt en mycket bredare spegelbild. Några modeller av husvagnsspeglar kan fällas ihop vid exempelvis väldigt trånga passager, läs därför noga om respektive modell.

  Vårda dina backspeglar

  Genom att ta hand om din sidospegel till husvagn eller husbil efter varje användning kommer de att få en betydligt längre livslängd. Som med allt som är ute efter vägarna är rengöring viktigt. Salt, smuts och andra beläggningar tenderar att slita väldigt mycket på all typ av material. Tvätta därför ordentligt, låt torka och förvara gärna i en väska. Husvagn-Svensson säljer väskor som bland annat passar till Aerospeglarna. Inför varje användning rekommenderar vi att ni tar fram era husvagnsbackspeglar i god tid och kontrollerar deras skick. Då är ni väl förberedda redan innan ni ger er ut på vägen.

 • Nivåklossar / Stabilitet
  Nivåklossar / Stabilitet

  Nivå- och stabilitetsklossar till husbil & husvagn

  När du är ute på vägarna med husbil och husvagn är det sällan som marken är helt plan. Alltid finns det någon grop eller ojämnhet. Att sova i en husbil som lutar eller en husvagn som envist gungar vid varje liten rörelse är inte speciellt roligt. Försöka parkera om och hitta bättre uppställning kan vara svårt på exempelvis en camping där man tilldelas en viss yta att stå på. Lösningen är enkel – använd stödbensplattor, stopp- och nivåklossar. Då kommer ditt fordon snabbt att stå stadigt med en väldigt liten arbetsinsats från dig.

  Olika typer av klossar

  Upptäck utbudet av olika klossar och plattor, så blir livet med husvagn plötsligt mycket lättare. De olika nivåklossarna placeras på marken och husvagnens däck rullas mot dem. Nivåklossar till husbil finns dessutom i flera modeller. Några modeller är som en enda stor kil och andra är uppdelade i flera platåer. Samtliga klossar är tillverkade i kraftiga material för att klara av tyngden från större fordon. Nivåklossar till husbil och övriga klossar och plattor kommer därför att kunna användas under lång tid framåt.

  Stoppklossar

  En annan variant är stoppklossar. Stoppklossar till husbil och husvagn kan vara mycket användbara för släpvagnar. De kilas in mot hjulet och hindrar helt från att fordonet oavsiktligt rullar iväg. Stoppklossar är optimala att använda i nedförsbacke.

  Stödbensplattor till husvagn

  Att fälla ner stödbenen till husvagnen är alltid spännande. De ska justeras fram och tillbaka för att hitta en bra nivå. Är det mjukt i marken finns en risk att stödbenen sjunker ned och det blir då väldigt svårt att få till det helt perfekt. Lösningen stavas stödbensplattor. En stödbensplatta placeras på marken och stödbenet ovanpå denna. Då blir det en större yta som är stabil och husvagnen kommer kunna stå mycket stadigare. Fungerar bra på alla underlag som exempelvis gräs och grus.

 • Förarhytt- och isoleringsmattor
  Förarhytt- och...

  Förarhytt- och isoleringsmattor för husbil och husvagn

  När kylan kommer kan det vara svårt att få ett riktigt varmt inomhusklimat i husvagnen och husbilen. Ibland kan det krävas lite extra hjälp på vägen. Ett alternativ är att använda sig av isoleringsmattor och isolering till husbil. Det är ett relativt billigt sätt att hålla kyla och fukt på utsidan och låta värmen finnas kvar invändigt. Husvagn-Svensson säljer flertalet olika modeller av dessa vintertäcken till husbil – kontakta oss gärna om du vill ha hjälp att hitta rätt.

  Vintertäcke till husbil

  Ett vintertäcke till husbil är precis som det låter – ett varmt täcke att lägga ovanpå sin husbil. Det finns isoleringsmatta på metervara samt helt färdiga överdrag att använda. Isolering till husvagn och husbil kan placeras ovanpå taket. Materialet är tillverkat för att inte dra åt sig fukt och på ett effektivt sätt isolera från kyla.

  Förutom att isolera är detta typ av täcke bra också på hösten och våren. Det hindrar löv och annat att fastna på taket. Istället förblir taket helt rent och välmående. All typ av isolering har en god andningsförmåga.

  Universal- och modellanpassad isolering

  Mycket av den isolering vi säljer är universell och fungerar till de flesta modeller. Då är det viktigt att läsa vilken storlek de har för att vara säker att det passar. Några modeller som innerskärmar till Fiat Ducato är dock framtagna till just den modellen. Läs därför alltid specifik information på varje produkt för att du ska kunna isolera din husvagn eller husbil på bästa sätt.   

  Isolering till fönster

  Fönster är ett ställe på husbilar och husvagnar där kyla lätt tar sig in. Det finns isoleringsmattor som placeras utvändigt på fordonets fönster. Fördelen med dessa är att de är effektiva även under sommartid. Solens heta strålar kommer inte att skapa en het bastu invändigt, utan isoleringsmattorna skapar ett mer behagligt inomhusklimat.

 • Cykelställ
  Cykelställ

  Cykelställ till husbil och husvagn

  Ta med cyklarna på semestern. Oavsett var i världen ni väljer att stanna är en stor frihet att ha med cyklar. Både för att röra sig på en stor camping men också för att ge sig ut på vägarna och upptäcka lokala sevärdheter på ett härligt sätt. Husvagn-Svensson säljer flera typer av robusta cykelställ.

  Ta med en eller flera cyklar

  Använd en cykelhållare på husvagn bak för att enkelt kunna ta med en eller flera cyklar. Det finns cykelställ i många varianter där några kan hantera upp till fem cyklar. Cykelställen från Fiamma är mycket robusta och klarar av att följa med längs med vägarna under lång tid. Vi säljer också cykelhållare från Thule till både husbil och husvagn, vilka är riktiga kvalitetsprodukter. På cykelställ går det att frakta både barn- och vuxencyklar av alla sorter, exempelvis både vanlig cykel och mountainbike.

  Komplettera med fler skenor

  En del modeller går att komplettera med fler skenor. Genom att köpa till extra skenor kan du utöka cykelstället till husbilen från två till fyra cyklar, som exempel. Det kan vara bra om familjen växer och behovet av antalet cyklar ökar. Det är inte alltid nödvändigt att köpa ett nytt cykelställ, utan det finns andra lösningar med hjälp av skenorna.

  Flera typer av cykelställ

  Ett cykelställ kan också användas till att hänga upp blöta kläder och handdukar. Komplettera cykelstället med hållare för skidor så kommer det till användning också under vintertid. Andra tillbehör är exempelvis cykelöverdrag. Då kan cyklarna fraktas och komma fram lika rena och fina som när de hängdes dit.

  Semester utomlands

  Om det finns planer på att åka utomlands är det viktigt att kontrollera vad som gäller i respektive land. Många länder har krav på att det då ska finnas en skylt bak. Genom att i förväg ha koll på lokala lagar och regler kommer resan att gå ännu lättare.

 • Chassi
  Chassi

  Chassi på husvagn och husbil

  Allt eftersom tiden går kan det finnas behov av reparation, underhåll och förbättringar av chassit på en husvagn och husbil. Husvagn-Svensson har ett brett sortiment av produkter som får din husvagn att fungera under många år. Stödben, navkapslar, säkerhetskopplingar, bussningar och mycket annat som kan komma till användning. Vårda och ta hand om din husvagn på bästa sätt så att den håller under lång tid.

  Stödben och stödhjul för husvagn och husbil

  Att ha bra och välfungerande stödben till en husvagn är viktigt. Det ska göra att husvagnen står riktigt stadigt då det är nedfällt och gå att fälla upp under färd. Finns det risk för att det ger vika eller inte sitter upp ordentligt är det en säkerhetsrisk. Skapa därför en vana där du ofta kontrollerar skicket på både stödben och stödhjul. Behöver det bytas ut finns det många modeller att välja mellan. Vi säljer också reservdelar till stödben som gör det möjligt att i vissa fall reparera de befintliga, samt alla typer av tillbehör.

  Säkerhetskopplingar och mycket mer

  En säkerhetskoppling är en anordning som får husvagnen att sitta ännu hårdare runt bilens dragkrok. Fördelen är att husvagnen då ofta svänger mindre och går mer följsamt efter bilen, samtidigt som det minskar risken ytterligare för att tappa husvagnen. För att förbättra upplevelsen vid körning ännu mer går det att köpa en form av stötdämpare. Genom att reducera stötar under både färden och hårda inbromsningar kommer mycket bättre köregenskaper att uppstå. Stötdämpare kan även användas både till husvagnar och olika typer av släpvagnar.

  Övriga tillbehör till chassi

  Investera i garagesystem för enklare förvaring eller ett värdeskåp till de mest värdefulla föremålen. Nya navkaplsar i krom kan höja utseendet på husvagnen ordentligt liksom att reservhjulshållare är bra att ha med sig på resan. På denna sida finns både stora och små tillbehör till ditt chassi och allt som krävs för att montera stödben på husbil och husvagn.

 • Däck-och dragskydd
  Däck-och dragskydd

  Däck- och dragskydd för husvagn och husbil

  Däck är en färskvara som behöver rätt omvårdnad för att må bra. Utsätts däcket för solljus under en längre tid kommer det att torka ut och till slut spricka. Husvagn-Svensson säljer däckskydd från flera välkända tillverkare. I sortimentet finns också vagnskappa, dragskydd och annat som kan vara användbart för att skydda din husvagn och husbil på bästa sätt.

  Däckskydd till husvagn

  Solen är stark och utsätter däck för en stor utmaning. Ska husvagnen exempelvis stå uppställd hela sommaren är det ännu viktigare att skydda däcken. Ett däckskydd till husvagn går snabbt att dra över däcket. Det finns olika storlekar på däckskydd, så utgå ifrån vilken tum däcken har. Materialet är mycket kraftigt och de är helt UV-beständiga. De starka solstrålarna kommer då inte att kunna skada däcket, utan det förblir skyddat. Däckskydd till husvagn och husbil kan med fördel användas på samtliga däck runt om på fordonet.

  Dragskydd och vagnskappa

  Dragskydd till husvagn kan med fördel användas både sommar och vinter. Det är ett mycket praktiskt överdrag som skyddar från väder och vind. Då är stödfot, kulkoppling och elanslutning helt skyddade från exempelvis regn och smuts. Genom att hålla varje del på husvagnen ren och skyddad kommer den att vara välmående under lång tid. Ett dragskydd fästs med hjälp av knytband för enkel montering.

  Vagnskappor är till för att använda i utrymmet mellan vagnens botten och marknivå. De monteras direkt på skenan och blir ett typ av vindskydd. Vinden hindras då från att dra genom husvagnen och kommer inte att kunna skapa ett drag underifrån.

  Modellanpassade och på metervara

  Vagnskappor finns att köpa färdiga och är anpassade till specifika modeller samt finns på metervara. Köp på metervara gör det möjligt att sy själv och helt anpassa efter egna behov och önskemål. Går att använda både på husvagn och husbil.

 • Fönster/dörr
  Fönster/dörr

  Tillbehör för fönster och dörrar

  Under sommaren kan det vara nödvändigt att ha fönstret lite på glänt för att få in frisk luft. Något som vi helst inte vill ha med in är mygg och andra insekter. Mygg som envist surrar omkring inne i husvagnen eller husbilen blir snabbt ett stort irritationsmoment och sömnen kan bli lidande. Använd därför en bra myggnätsdörr för en trevligare upplevelse.

  Myggnätsdörr till husvagn och husbil

  Oavsett om campingen sker i storstad eller i skogen finns det ofta mygg i närheten. För att kunna ha dörren öppen går det att använda en myggnätsdörr till husbil och husvagn. Då kan luften fritt strömma in och alla insekter stanna utanför. Myggnätsdörrar finns i flera storlekar med karm för att snabbt kunna monteras i vid behov. Det gör att myggnätsdörrar enkelt kan monteras på och av efter behov.

  Kassettgardin till fönster

  Kassettgardin till fönster har ett brett användningsområde. De fungerar både som gardiner, vilka kan bidra till minskad insyn, som mörkläggning samt har ett inbyggt myggnät. Använd kassetter både i fönster och taklucka, allt efter önskemål. På ett naturligt sätt används då insektsskydd till husvagnen utan att på något sätt vara i vägen. Vid leverans kommer de komplett utrustade med alla monteringsdetaljer och anvisningar som gör att det går fort att sätta upp. När gardinen är neddragen stänger den effektivt ute ljuset och det blir mörkt invändigt i vagnen. Perfekt för vila på dagen eller sommarens ljusa nätter.

  Mät fönster och dörrar noggrant

  Innan beställning av insektsskydd till husvagn och husbil är det viktigt att mäta noggrant. Varje produkt anger hur mycket justering som är möjlig, vilket gör det lättare att hitta rätt. Att alltid ta för vana att mäta är viktigt för att få bästa möjliga passform. Upptäck hur bekvämt det är med en bra myggnätsdörr till husvagn, ett naturligt val för varje husvagns- och husbilsägare.

per sida
Visar 1 - 60 av 162 objekt
Visar 1 - 60 av 162 objekt

Meny