Vinter / Universaltält

Ett universaltält för dig som ofta byter plats
Fördelar med en universaltält är många. Det tar upp mindre utrymme i packat tillstånd och väger mindre än traditionella förtält. En universaltält finns även för vinterbruk, vilket innebär att det är gjort i en högre kvalitet och har ofta mindre eller inget skärmtak. Detta minimerar risken för skador orsakade av storm eller snö.

En universaltält kan användas till husvagnens skena i toppen, medan sidorna pressas mot vagnsidan och fästes med skumgummikuddar och stödstänger. Detta är antingen ett tillägg eller ingår i vissa modeller.Vi har ett stort utbud av universeltält och kan vägleda dig att göra rätt val.

Vintertält förlänger campingsäsongen
För campare som gillar campinglivets vinter nöjen, har vi alltid ett stort urval av vintertält. Vintertälten skiljer sig från de vanliga förtälten eftersom de produceras i en extra kraftig kvalitet, samt med extra tjocka tältstänger. De flesta vinter förtälten är antingen gjorda av PVC eller en blandning av akryl eller polyester, med andra ord så kombinerar man sommar och vinter i ett vinter förtält. Vintercamping blir mer och mer vanligt eftersom husvagnar/husbilar förbättras med extra isolering, golvvärme och vintertält som är speciellt framtagen för ändamålet.